Categorieën

Nu voor de 6e x besteld en weer super tevreden
- Dordrecht
30 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.8/10
keurmerk

Bavette steak bereiden op de BBQ

 

 

Hoe kan je het beste een bavette steak bereiden op de BBQ?

Bavette steak Don Pedro grainfedIn de zomer is het eindelijk weer tijd om heerlijk buiten te zijn en te genieten van een hapje eten in de zon. Daarbij denk je wellicht direct al aan de barbecue, want die is onmisbaar tijdens de lange zomerse avonden! Wel is het nodig om wat basisskills te hebben wanneer het gaat om barbecuen, want niet iedereen kan het zomaar. Daarbij moet je voorkomen dat het vlees niet gaar is, want ziek worden wil je natuurlijk niet en zeker niet met het prachtige weer. Met de warme temperaturen wil je je niet te druk maken om hoe je moet koken, dus in dit artikel lees je hoe je de perfecte steak kunt bereiden op de barbecue.

Bavette steak bereiden

Als eerste moet je de bavette insmeren met een laagje olie, maar let erop dat je dit vooral niet te dik doet. Wat daarna een aanrader is om het vlees dan al te voorzien van de kruiden die je lekker vindt en dit niet pas te doen zodra het op de barbecue ligt. Je kan de bavette vervolgens verhitten tot 120 graden en dit doe je totdat 50 graden bereikt is in de kern. Hierna volgt het grillen van het vlees. Dit doe je niet te lang, want de kans dat het te heet wordt en je vlees daardoor zal verbranden, is groot. Als je vlees een goede kleur heeft gekregen, laat je het daarna 10 minuten onder een stuk folie liggen.

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om de bavette steak klaar te maken en het blijft een kwestie van smaak. Wat betreft de olie is dit een aanrader om te doen zodat het niet aan de barbecue vast blijft zitten, want voor je het weet ben je al een stuk vlees kwijt omdat het vast blijft plakken, zonde! Daarbij wordt hier en daar de ene keer aangeraden het vlees zo min mogelijk te kruiden terwijl anderen aanraden dit al te doen als het nog niet gaar is. Het is dus maar net wat jij lekker vindt en wat je gewend bent. Wel moet je er rekening mee houden dat het vlees vaak al veel smaak heeft. Overdrijf het dus niet wanneer je de pepermolen erbij pakt, want teveel kruiden kan de smaak ook weer teniet doen.

Daarbij kan het ook zo zijn dat de bavette nog redelijk vochtig is voor je hem op de barbecue wilt leggen. In dat geval is het goed het overtollige vocht eraf te deppen met een keukenpapiertje. Daarna kan je hem dan insmeren met de olie, maar ook dat moet weer niet teveel gedaan worden. Wel wordt in ieder recept aangeraden om, als het vlees op de barbecue klaar is, het onder aluminiumfolie te leggen voor tien minuten. Op deze manier blijft het warm, maar kan je er daarna perfect van genieten. Het vlees is aan de binnenkant dan nog relatief rood. Mocht je er meer van houden het vlees door te bakken, houd het dan nog wat langer op de barbecue. Voeg nog wat kruiden toe naar smaak en voilá, je hebt het perfecte barbecuevlees op je bord!

Producten zoeken: